Almeerse jonge talenten tot bloei bij Floriade

Ontstaan

Jongeren actief betrekken bij de organisatie van Floriade Expo 2022. Dat is een van de doelen van Floriade Academy, die in september 2018 van start is gegaan. Studenten kunnen er stage lopen, onderzoek doen voor afstudeerscripties en praktische opdrachten uitvoeren. Zowel de Floriade-organisatie als Floriade Academy geloven in de kracht van jong talent.

Studenten in de Academy krijgen volop gelegenheid om mee te denken over de Floriade. Via stages, afstudeeropdrachten en praktische opdrachten in projectgroepen komen ze in aanraking met de thematiek van de Floriade. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er worden bijvoorbeeld masterclasses georganiseerd, waardoor de studenten al vroeg leren netwerken.

Maar ook voor de Floriade-organisatie is de samenwerking met studenten erg waardevol, door de frisse kijk op zaken van studenten. Zij hebben kortgeleden nog in de schoolbanken gezeten en brengen nieuwe kennis mee, bijvoorbeeld over recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast hechten de professionals in de Floriade-organisatie er veel waarde aan om hun kennis over te dragen op een nieuwe generatie. Kortom, een win-winsituatie.

 

Floriade Almere 2022

Vanaf het voorjaar van 2022 vindt in Almere de 7e wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt de Expo zich gedurende 6 maanden op de Groene Stad van de Toekomst. Bij de totstandkoming van de wereldtuinbouwtentoonstelling is het Floriadeterrein een levend laboratorium. Met inspirerende tentoonstellingen van landen, steden en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten. Maar ook met indrukwekkende attracties, veel kunst en cultuur met de basislaag van een unieke verzameling van bomen, struiken en bloemen in het arboretum.

Zie voor meer informatie: https://www.floriade.com/nl 

 

Aangesloten opleidingen

De Floriade biedt jonge talenten van zowel mbo-, hbo- als wo-niveau de kans om zich binnen de organisatie verder te ontwikkelen. De Floriade heeft ruim 250 hbo-studenten van Aeres, Windesheim, HvA en Hogeschool Inholland de kans gegeven om zich binnen hun organisatie verder te ontwikkelen. Studenten van de Vrije Universiteit Utrecht zijn van grote waarde voor de Floriade, omdat ze gedegen onderzoek doen naar uitlopende topics zoals sociologie en architectuur.

Zie voor meer informatie: https://floriade.com/nl/floriade-educatieprogramma/floriade-academy/

Floriade Academy in beeld

Behaalde resultaten

479

Jonge talenten

34

mbo-studenten

379

hbo-studenten

3

wo-studenten

63

middelbare scholieren

63

als (afstudeer)stagiairs

106

in projectgroepen

310

in klassen

2

werkzoekende jongeren

36

betrokken opleidingen

93

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Robert Waagmeester – Vrije universiteit – Master Architectuurgeschiedenis

Hallo, bij deze wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Robert Waagmeester, 22 jaar oud en ik woon in Almere. Ik volg de eenjarige Master Architectuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hiervoor heb ik een Bachelor Geschiedenis voltooid. De architectuurkant van geschiedenis is ontzettend leuk omdat het zo tastbaar is. Concepten en ideeën uit de geschiedenis zijn vaak heel abstract, maar gebouwen en structuren kan je zien en aanraken. Buiten mijn opleiding vind ik het leuk om met vrienden of te spreken en te sporten.

Ik heb de opdracht gekregen om de geschiedenis van het Floriadegebied te onderzoeken. Ik vind het erg leuk om hier stage te lopen. Ik denk dat het belangrijk is om deze plek goed te documenteren voor dat het gebied helemaal onherkenbaar veranderd is. Ook al is de geschiedenis van dit gebied kort, het is belangrijk om vast te leggen voor toekomstige generaties. Het is daarnaast erg interessant om rond te lopen in een gebied dat zo in ontwikkeling is.

Ik zie ernaar uit om stage te lopen bij de Floriade omdat het een interessant evenement is in de ontwikkeling van Almere.

Zita Willemse – Aeres Hogeschool – Biologie, Voeding en Gezondheid

Elke ochtend, als de zon begint te schijnen, klappen de bloemen hun kroonbladeren open om de energie voor de dag te genereren. Ik ben net als zo’n bloem, pas als de zon volledig schijnt genereer ik mijn energie om de dag te beginnen. Ik ben dus niet echt een ochtendmens.

Wie ben ik dan wel? Ik ben Zita Willemse en studeer Biologie, voeding & gezondheid aan de Aeres Hogeschool Almere. Via de stage die ik loop bij de Floriade ben ik bij de Floriade Academy terecht gekomen. Een onwijs gaaf project dat mij de kans geeft mijn kwaliteiten in de praktijk te gebruiken en te leren om als een volwaardige collega mee te draaien binnen een grote organisatie.

Samen met een mede stagiair werk ik aan het opzetten van een educatiecentrum voor jongeren. Dit omdat het imago van de Floriade wat stoffig is, terwijl het leuk is voor elke leeftijd! Door middel van het educatiecentrum hopen wij ook de interesse van de jongeren te wekken, zodat het stof kan worden weggeblazen.

Gaston Lacroix – Aeres Hogeschool – Biologie, Voeding en Gezondheid

“Enne?” is een spreuk die je mij nog regelmatig hoort zeggen. Ik ben geboren en getogen in een klein dorpje in het mooie Zuid-Limburg. Ondertussen woon en studeer ik al 2 jaar in Almere. Het is eigenlijk puur toeval dat ik in Almere terecht ben gekomen. Na een tussenjaar ben ik over de studie Biologie, Voeding en Gezondheid aan Aeres Hogeschool Almere gestruikeld. Dit is een unieke opleiding in Nederland, die mij heel erg aansprak. Zodoende ben ik dus ook naar Almere verhuisd en ben ik langzaam steeds meer bekend geraakt met de Floriade, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat ik er ook stage ben gaan lopen.

Mijn opleiding is zeer onderzoek gericht, ik vind het dus ook leuk om onderzoek te doen en nieuwe kennis te vergaren. Ik loop samen met een medestudente stage bij de Floriade. Tijdens deze stage gaan we een educatiecentrum opbouwen voor en door jongeren. Dit sluit ook perfect aan op de Floriade Academy.

De Floriade Academy geeft jongeren de kans om kennis en ervaring op te doen in de praktijk. Maar je krijgt ook de kans om te (leren) netwerken en je begint uiteraard ook al met je eigen netwerk opzetten.  Zo hebben we bijvoorbeeld borrels georganiseerd voor de Floriade, maar ook kleinere evenementen voor bewustwording over lokale productie in Flevoland.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's

Volg ons op FacebookInstagram en Twitter