Almeerse jonge talenten tot bloei bij Floriade

Ontstaan

Jongeren actief betrekken bij de organisatie van Floriade Expo 2022. Dat is een van de doelen van Floriade Academy, die in september 2018 van start is gegaan. Studenten kunnen er stage lopen, onderzoek doen voor afstudeerscripties en praktische opdrachten uitvoeren. Zowel de Floriade-organisatie als Floriade Academy geloven in de kracht van jong talent.

Studenten in de Academy krijgen volop gelegenheid om mee te denken over de Floriade. Via stages, afstudeeropdrachten en praktische opdrachten in projectgroepen komen ze in aanraking met de thematiek van de Floriade. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er worden bijvoorbeeld masterclasses georganiseerd, waardoor de studenten al vroeg leren netwerken.

Maar ook voor de Floriade-organisatie is de samenwerking met studenten erg waardevol, door de frisse kijk op zaken van studenten. Zij hebben kortgeleden nog in de schoolbanken gezeten en brengen nieuwe kennis mee, bijvoorbeeld over recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast hechten de professionals in de Floriade-organisatie er veel waarde aan om hun kennis over te dragen op een nieuwe generatie. Kortom, een win-winsituatie.

 

Floriade Almere 2022

Vanaf het voorjaar van 2022 vindt in Almere de 7e wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt de Expo zich gedurende 6 maanden op de Groene Stad van de Toekomst. Bij de totstandkoming van de wereldtuinbouwtentoonstelling is het Floriadeterrein een levend laboratorium. Met inspirerende tentoonstellingen van landen, steden en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten. Maar ook met indrukwekkende attracties, veel kunst en cultuur met de basislaag van een unieke verzameling van bomen, struiken en bloemen in het arboretum.

Zie voor meer informatie: https://www.floriade.com/nl 

 

Aangesloten opleidingen

De Floriade biedt jonge talenten van zowel mbo-, hbo- als wo-niveau de kans om zich binnen de organisatie verder te ontwikkelen. De Floriade heeft ruim 250 hbo-studenten van Aeres, Windesheim, HvA en Hogeschool Inholland de kans gegeven om zich binnen hun organisatie verder te ontwikkelen. Studenten van de Vrije Universiteit Utrecht zijn van grote waarde voor de Floriade, omdat ze gedegen onderzoek doen naar uitlopende topics zoals sociologie en architectuur.

Zie voor meer informatie: https://floriade.com/nl/floriade-educatieprogramma/floriade-academy/

Floriade Academy in beeld

Behaalde resultaten

1611

Jonge talenten

693

mbo-studenten

699

hbo-studenten

5

wo-studenten

177

middelbare scholieren

328

als (afstudeer)stagiairs

136

in projectgroepen

1029

in klassen

21

werkzoekende jongeren

34

betrokken opleidingen

392

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Robert Waagmeester – Vrije universiteit – Master Architectuurgeschiedenis

Hallo, bij deze wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Robert Waagmeester, 22 jaar oud en ik woon in Almere. Ik volg de eenjarige Master Architectuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hiervoor heb ik een Bachelor Geschiedenis voltooid. De architectuurkant van geschiedenis is ontzettend leuk omdat het zo tastbaar is. Concepten en ideeën uit de geschiedenis zijn vaak heel abstract, maar gebouwen en structuren kan je zien en aanraken. Buiten mijn opleiding vind ik het leuk om met vrienden of te spreken en te sporten.

Ik heb de opdracht gekregen om de geschiedenis van het Floriadegebied te onderzoeken. Ik vind het erg leuk om hier stage te lopen. Ik denk dat het belangrijk is om deze plek goed te documenteren voor dat het gebied helemaal onherkenbaar veranderd is. Ook al is de geschiedenis van dit gebied kort, het is belangrijk om vast te leggen voor toekomstige generaties. Het is daarnaast erg interessant om rond te lopen in een gebied dat zo in ontwikkeling is.

Ik zie ernaar uit om stage te lopen bij de Floriade omdat het een interessant evenement is in de ontwikkeling van Almere.

Zita Willemse – Aeres Hogeschool – Biologie, Voeding en Gezondheid

Elke ochtend, als de zon begint te schijnen, klappen de bloemen hun kroonbladeren open om de energie voor de dag te genereren. Ik ben net als zo’n bloem, pas als de zon volledig schijnt genereer ik mijn energie om de dag te beginnen. Ik ben dus niet echt een ochtendmens.

Wie ben ik dan wel? Ik ben Zita Willemse en studeer Biologie, voeding & gezondheid aan de Aeres Hogeschool Almere. Via de stage die ik loop bij de Floriade ben ik bij de Floriade Academy terecht gekomen. Een onwijs gaaf project dat mij de kans geeft mijn kwaliteiten in de praktijk te gebruiken en te leren om als een volwaardige collega mee te draaien binnen een grote organisatie.

Samen met een mede stagiair werk ik aan het opzetten van een educatiecentrum voor jongeren. Dit omdat het imago van de Floriade wat stoffig is, terwijl het leuk is voor elke leeftijd! Door middel van het educatiecentrum hopen wij ook de interesse van de jongeren te wekken, zodat het stof kan worden weggeblazen.

Xandra Betlem – mbo college Almere Poort – Leisure & Hospitality

Mijn naam is Xandra en ik ben 21 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gamen, films te kijken, koken en houd ik van gezelligheid.

Ik doe de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality tweede leerjaar bij MBO College Almere-Poort. Ik werk sinds ik 16 ben al in de horeca en dit vond ik altijd leuk om te doen, maar ik wil graag meer leren over de evenementenkant en het leren van organiseren en plannen. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik weet dat deze branche erg groot is en ik daar goed in kan groeien en het geeft mij een uitdaging. Ik woon zelf in Almere-Haven en daar is altijd veel groen te zien.

Nadat mijn docent verteld had dat Floriade stagiairs zoekt, ben ik onderzoek gaan doen. Ik kwam erachter dat de Floriade zich in zet voor een gezonde toekomst. Dat spreekt mij aan.

Bij de Floriade kom ik in het Preview Center assisteren en helpen met klusjes voor Guest Relations en HR. Ik ben gemotiveerd om bij de Floriade iets te komen leren/doen. De Floriade staat erg open in het helpen van stagiairs en geeft een fijne sfeer. Ik kijk er erg naar uit om van dit bedrijf te mogen leren.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn