Almeerse jonge talenten tot bloei bij Floriade

Ontstaan

Jongeren actief betrekken bij de organisatie van Floriade Expo 2022. Dat is een van de doelen van Floriade Academy, die in september 2018 van start is gegaan. Studenten kunnen er stage lopen, onderzoek doen voor afstudeerscripties en praktische opdrachten uitvoeren. Zowel de Floriade-organisatie als Floriade Academy geloven in de kracht van jong talent.

Studenten in de Academy krijgen volop gelegenheid om mee te denken over de Floriade. Via stages, afstudeeropdrachten en praktische opdrachten in projectgroepen komen ze in aanraking met de thematiek van de Floriade. Ook is er ruimte voor persoonlijkeontwikkeling. Er worden bijvoorbeeld masterclasses georganiseerd, waardoor de studenten al vroeg leren netwerken.

Maar ook voor de Floriade-organisatie is de samenwerking met studenten erg waardevol, door de frisse kijk op zaken van studenten. Zij hebben kortgeleden nog in de schoolbanken gezeten en brengen nieuwe kennis mee, bijvoorbeeld over recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast hechten de professionals in de Floriade-organisatie er veel waarde aan om hun kennis over te dragen op een nieuwe generatie. Kortom, een win-winsituatie.

Floriade Almere 2022

Vanaf het voorjaar van 2022 vindt in Almere de 7e wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt de Expo zich gedurende 6 maanden op de Groene Stad van de Toekomst. Bij de totstandkoming van de wereldtuinbouwtentoonstelling is het Floriadeterrein een levend laboratorium. Met inspirerende tentoonstellingen van landen, steden en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten. Maar ook met indrukwekkende attracties, veel kunst en cultuur met de basislaag van een unieke verzameling van bomen, struiken en bloemen in het arboretum.

Meer weten? Kijk op: www.floriade.nl

Floriade Academy in beeld

Behaalde resultaten

471

Jonge talenten

136

mbo-studenten

258

hbo-studenten

2

wo-studenten

75

middelbare scholieren

27

als (afstudeer)stagiairs

198

in projectgroepen

244

in klassen

2

werkzoekende jongeren

24

betrokken opleidingen

70

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Interviews met jonge talenten

Voornaam Achternaam

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voornaam Achternaam

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's

Volg ons op FacebookInstagram en Twitter