Giro Gelderland Academy

Giro Gelderland Academy

In samenwerking met de provincie Gelderland hebben enthousiaste jonge mbo- en hbo-talenten stage gelopen en aan opdrachten gewerkt om de start van de Giro d ’Italia, Giro Gelderland, succesvol te laten verlopen.

Zij hebben in de aanloop naar en tijdens het evenement de organisatie versterkt in alle geledingen en daarbij allerlei werkzaamheden uitgevoerd, zoals het realiseren van 6 succesvolle vrijwilligerscafés en het maken van beeldmateriaal voor social media als razende reporter.

 

Aangesloten opleidingen

Ruim 400 jonge talenten van alle niveaus zijn betrokken geweest bij de Giro Gelderland Academy. Zo’n 250 hbo-studenten van zeven verschillende hogescholen hebben onderzoek gedaan naar alle mogelijke onderwerpen die aan bod komen bij zo’n groot sportevenement. Circa 100 jonge talenten van verschillende ROC’s uit de regio hebben met name in de uitvoering praktische ondersteuning geboden in allerlei rollen, van beveiliger tot host. Daarnaast hebben ook ruim 40 wo-studenten van vijf verschillende universiteiten zich ingezet tijdens de Giro Gelderland.

Giro Gelderland in beeld

Behaalde resultaten

408

Jonge talenten

96

mbo-studenten

243

hbo-studenten

46

wo-studenten

23

middelbare scholieren

26

als (afstudeer)stagiairs

41

in projectgroepen

341

als vrijwilligers

18

betrokken opleidingen

33

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Interview jong talent

“Het geeft een geweldig en uniek gevoel om betrokken te zijn bij een evenement als dit dat voor zo’n grote impact zorgt binnen en buiten Gelderland.” – Ivo Nijenhuis, 21 jaar

Wat geeft het een fantastisch gevoel om te kunnen zeggen dat ik als afstudeerder (Sport en Bewegingseducatie met als uitstroomprofiel Sport Leisure Management aan de HAN)  betrokken ben bij de Giro d’Italia. Zo’n groot evenement dat voor een geweldige impact zorgt voor de provincie Gelderland, maar ook daarbuiten. Als inwoner van Gelderland en als sportliefhebber in het algemeen wekt het daarom misschien nog meer energie bij mij op om werkzaam te mogen zijn voor dit evenement.

Binnen de Giro Experience ben ik medeverantwoordelijk en houd ik mij bezig met de Experience richting de Gelderse bedrijven. Binnen deze Experience kunnen bedrijven kiezen uit een aantal activiteiten die aan worden geboden door de Giro Gelderland, variërend van een fietsclinic tot aan het programma Start2Bike. Ik leg hierbij contact met de bedrijven, zorg voor de uitvoering van de activiteiten en zorg ervoor dat het aanbod van elk programma zo optimaal mogelijk overeenkomt met de vraag van het desbetreffende bedrijf. Beleving, plezier, maar ook gezondheid en vitaliteit spelen een belangrijke rol binnen dit programma. Zelf ben ik er van overtuigd dat deze Experience gaat bijdragen aan een gezonde(re) leefstijl van de deelnemers en indirect ook aan bijvoorbeeld inwoners van Gelderland.

Tijdens mijn stageperiode heb ik met verschillende partijen contact en krijg ik veel mee van wat er nou allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement als dit. Dit maakt ook dat ik mijzelf blijf doorontwikkelen en steeds nieuwe dingen leer die een positieve invloed hebben op mijn ontwikkeling. Het werken binnen een fantastisch team draagt daar zeker aan bij en zorgt er voor dat ik elke dag weer met heel veel plezier en energie aan het realiseren van de Giro d’Italia werk. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de Giro d’Italia een enorm groot succes wordt, waar nog geruime tijd over na zal worden gepraat.

Interview jong talent

“Het is een uitdagende taak om mooie verhalen te maken van alles wat er gebeurt rondom de Giro Gelderland”.  -Roland van Erven, 21 jaar

Sinds februari 2016 ben ik als afstudeerstagiair actief in de werkgroep Communicatie & Media van de Giro Gelderland. Als student SPECO Sport & Media in Tilburg heb ik al jaren grote interesse in sport, waaronder uiteraard wielrennen.

Na een mooie meeloopstage in 2015 bij de Gelderse voetbalclub Vitesse, wilde ik nu juist onderdeel zijn van een organisatie van een groot sportevenement. Ik hoefde daarom geen moment te twijfelen toen de mogelijkheid er was om stage te lopen bij de Giro Gelderland. De organisatie is een ideale plek om mijzelf te ontwikkelen en om nieuwe dingen mee te maken.

Vanaf mijn eerste dag merk ik dat de Giro Gelderland uit een energieke groep mensen bestaat die een succesvol evenement neer willen zetten. Dit geeft mij ook veel energie. Tijdens mijn stageperiode richt ik mij voornamelijk op het schrijven van content voor de website, nieuwsbrieven, social media en andere communicatie-uitingen van de Giro Gelderland.

In de aanloop naar 6, 7 en 8 mei liggen er enorm veel mooie Giro-verhalen in Gelderland. Zo worden er 1.500 side-events georganiseerd. Het is een uitdagende taak om mooie verhalen te maken van alles wat er gebeurt rondom de Giro, om er zo voor te zorgen dat iedereen een positief en trots gevoel krijgt bij het evenement. Het leuke aan het schrijven van deze verhalen is dat ik veel op pad ben om verslag te doen. Dit maakt dat geen stagedag hetzelfde is. Daarnaast is het fantastisch om echt ergens naartoe te leven.

Mijn tijd bij de Giro Gelderland wordt hopelijk de opstap naar een mooie carrière in de sportwereld. Voor nu heb ik als doel om de Giro tot een succesvol sportevenement te schrijven.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn