Limburg 2018 Academy

Limburg 2018 Academy

De Limburg 2018 Academy is begin 2017 opgericht in samenwerking met de organisatie van het WK Cyclo-Cross in Valkenburg, Zuid-Limburg. Ruim 70 studenten van zowel mbo- als hbo-niveau zijn nauw betrokken geweest bij verschillende werkzaamheden in aanloop naar en tijdens het evenement. Na afloop waren de organisatoren zeer enthousiast over de bijdrage die jonge talenten geleverd hebben en de manier waarop zij zich ontplooid hebben.

 

Aangesloten opleidingen

De werkzaamheden rondom Limburg 2018 Academy zijn uitgevoerd door zowel mbo- als hbo-studenten. De hbo-studenten (25%) waren al betrokken in het voortraject en afkomstig van Fontys Hogeschool Eindhoven, Zuyd Hogeschool en de HvA. Zij hebben hun tanden gezet in complexe event- en sportgerelateerde vraagstukken. Het overgrote deel van de betrokken studenten die tijdens het evenement betrokken waren, (ruim 75%) studeerde destijds bij het Arcus College en ROC Leeuwenborgh.

Behaalde resultaten

134

Jonge talenten

109

mbo-studenten

25

hbo-studenten

6

als (afstudeer)stagiairs

19

in projectgroepen

109

als vrijwilligers

1

werkzoekenden en kwetsbare doelgroepen

3

betrokken opleidingen

9

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Interview jong talent

“Deze stage is voor mij als rijden in een waaier, je helpt elkaar waar mogelijk en haalt uiteindelijk samen de finish”

 Ik ben Sven Mullenders en ik ben 21 jaar. Op dit moment zit ik in mijn 2e leerjaar van de opleiding Commercieel management aan Zuyd Hogeschool te Sittard. Hierbij hoort een oriënterende stage van 10 weken.

De evenementenbranche heeft mij altijd heel erg geïnteresseerd. Vooral grote sportevenementen en festivals fascineren mij. Toen ik de kans kreeg om te ondersteunen bij het organiseren van het WK Cyclo-cross, wilde ik deze meteen met 2 handen aangrijpen. Zelf heb ik 6 jaar gewielrend in wedstrijdverband, daarnaast ben ik een groot fan van moutainbiken en veldrijden.

Ik hoop veel te leren tijdens deze uitdagende stage. Het mooie van deze stage is dat hij anders is dan alle andere, want het is een organisatie die in 1 jaar tijd toewerkt naar een groot evenement en daarna klaar is. In deze periode moet alles van A tot Z geregeld worden en ik hoop zo veel mogelijk van dit alles mee te krijgen tijdens mijn stageperiode.

Het overleggen, discussiëren en vergaderen met sponsoren, partners en collega’s vind ik het interessantste. Op dit gebied kan ik ook nog veel leren. Bijvoorbeeld beslissen wanneer je met iemand in zee gaat of niet, wanneer je op je strepen moet blijven staan of net een beetje moet meebuigen.

Interview jong talent

Wij zijn 4 studenten van Fontys sporthogeschool Eindhoven en wij zitten allemaal in het 3de jaar van deze opleiding. Deze opleidingen bestaat uit verschillende richtingen, zo doet Carlton Nunes (24 jaar) Sportkunde Urban. Dirk de Greef (23 jaar) doet de LO kant, hij wordt dus opgeleid tot gymdocent en Danique Hermans (19 jaar) en Floortje van Halder (22 jaar) volgen de opleiding Sportkunde Wellness.

Wij hebben de eer gekregen om de side events van het WK Cyclo-cross 2018 te organiseren, het WK Veldrijden dat op 3-4 februari plaatsvindt in Valkenburg, Zuid Limburg.

We hebben allemaal gekozen voor de minor Events en daarom zitten we nu samen in een projectgroep. Wij gaan onze verschillende kwaliteiten binden om ervoor te zorgen dat de side events van het WK Cyclo-cross een groot succes worden.

Met de side events willen we zoveel mogelijk doelgroepen stimuleren om meer te gaan bewegen in de natuur, ook willen we meer mensen enthousiast maken over de sport veldrijden.

Wij hebben er ontzettend veel zin in, en we gaan ervoor zorgen dat we hele gave side events gaan neerzetten.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn