Sail Academy Den Helder

Den Helder heeft in het verleden 5 keer een editie van Sail georganiseerd, tussen 1993 en 2017. De laatste editie van Sail Den Helder trok zo’n 350.000 bezoekers en duurde vier dagen.

Sail Academy Den Helder is opgericht om ervoor te zorgen dat jongeren in de leeftijdsgroep van 15 t/m 27 jaar de kans krijgen actief deel te nemen aan het evenement. Zij zijn en worden betrokken bij de vele taken die de organisatie in de voorbereiding en uitvoering van dit grote evenement heeft. Dit kan van alles zijn, van een stage of een opdracht voor een opleiding tot een verrijkende ervaring als vrijwilliger.

Zie voor meer informatie: https://www.saildenhelder.nl

 

Aangesloten opleidingen

Tijdens Sail Den Helder 2017 werkten jonge talenten van alle niveaus (middelbare school, mbo, hbo en wo) nauw samen om het evenement tot een groot succes te maken. Van de ruim 700 betrokken jonge talenten volgde de helft een mbo-studie variërend van Marketing & Communicatie tot Zorg & Welzijn.

Daarnaast zijn er ruim 100 hbo- en wo-studenten verantwoordelijk geweest voor de nodige research en het uitwerken van complexe (nautische) vraagstukken. Tot slot zijn er ruim 300 jonge talenten als vrijwilliger werkzaam geweest voor Sail Den Helder.

Zie voor meer informatie: https://www.saildenhelder.nl/crew-wanted

Sail Academy Den Helder in beeld

Behaalde resultaten 2017

772

Jonge talenten

353

mbo-studenten

25

hbo-studenten

77

wo-studenten

317

middelbare scholieren

4

als (afstudeer)stagiairs

120

in projectgroepen

224

in klassen

424

als vrijwilligers

11

betrokken opleidingen

33

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Behaalde resultaten 2023

357

Jonge talenten

63

mbo-studenten

156

hbo-studenten

134

middelbare scholieren

11

als (afstudeer)stagiairs

164

in projectgroepen

182

in klassen

12

betrokken opleidingen

46

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Interview jong talent

“Aan boord gestapt”

Ik, Sam van Saarloos, ben bezig met een hbo-studie waar ik gedurende het 1e jaar 2 dagen per week stage loop bij SAIL Academy Den Helder. Door voorgaande ervaring bij SAIL Amsterdam 2015, waar ik vanuit het mbo 20 weken stage liep, kon ik niet wachten om aan de slag te gaan voor dit prachtige evenement. Om die jongeren te begeleiden, te zien ontwikkelen en allerlei gave nieuwe ideeën in het evenement te brengen is zo ontzettend mooi. Dat is waar ik goede energie van krijg.

Aan de start van september 2016 begon mijn avontuur bij de organisatie van SAIL Den Helder. SAIL Den Helder 2017 zal ondersteund worden door een grote groep vrijwilligers waaronder studenten/leerlingen van verschillende onderwijsinstellingen. Samen met de organisatie van SAIL Academy Den Helder ben ik o.a. aan het werven, verbinden en enthousiasmeren van studenten/leerlingen voor het prachtige nautische evenement dat in juni 2017 plaatsvindt. Ook krijgen deze jongeren onder leiding van mij excellentietrainingen in het voortraject.

Ooit wil ik mensen in verschillende landen, van verschillende culturen verder helpen in hun groei, op wat voor manier dan ook. Dat is wat ik graag wil, dat is waar ik hard voor wil werken, dat is waar ik gelukkig van word.

Interview  ‘jong’ talent

Mijn naam is Robert-Jan van Weerd en ik ben 38 jaar oud. Eind 2016 ben ik in zee gegaan met Sail Academy. Ook al ben ik een niet meer zo jong talent, SAIL Academy heeft mij de kans gegeven om bij hun mijn afstudeeronderzoek te doen. SAIL Academy wil een blijvende indruk achterlaten bij de studenten en leerlingen die zij bij Sail Den Helder plaatsen. Ze helpen deze studenten en leerlingen om zichzelf te ontwikkelen. Eén van de manieren om dit te helpen bereiken, is het stellen van doelen. Mijn taak is om te kijken of deze doelen aan het einde van de periode worden gehaald. Daarbij onderzoek ik wat de beste manier is om deze doelen te meten en dit zo gebruiksvriendelijk als mogelijk beschikbaar te stellen voor SAIL Academy. Dit geldt ook voor het meten van de doelen van de onderwijspartners met betrekking tot de relatie met Sail Academy

Naast mijn studie via het NCOI, werk ik als sergeant Verbindingsdienst bij de Koninklijke Marine. Mijn eerste Sail Den Helder was in 2008. Sindsdien heb ik tweemaal de SAIL in Amsterdam meegemaakt als vrijwilliger en tijdens Sail Den Helder/Marinedagen in 2013 was ik vanuit de Marinedagen-kant betrokken bij dit fantastische evenement. Het is mooi dat SAIL en de Marinedagen samen zo’n groot nautisch evenement neerzetten en de Kop van Noord-Holland kunnen promoten.

Naast deze afstudeeropdracht verzorg ik, als vrijwilliger, ook het accreditatieplan van Sail (kort gezegd: wie mag waar komen met welke pas tijdens het evenement?) en ben ik de Adjudant (Personal Assistant) van de Directeur Tall Ships tijdens de uitvoering van Sail.

Als je eenmaal bent aangestoken door het virus van SAIL, laat het je vaak niet meer los. Ik wist dan ook niet hoe snel ik ja moest zeggen toen ik de kans kreeg om bij SAIL Academy af te studeren. Door mijn hogere leeftijd, vergeleken met de andere studenten, en mijn ervaring met SAIL en de Marinedagen, hoop ik wat van deze kennis te kunnen overdragen op de jongeren. Om zichzelf nog meer te ontwikkelen en uit te dagen. En wie weet…misschien breng ik het SAIL-virus wel over en zien we enkelen bij volgende edities van SAIL weer terug?

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn