Sail Academy Den Helder

Den Helder heeft in het verleden 5 keer een editie van Sail georganiseerd, tussen 1993 en 2017. De laatste editie van Sail Den Helder trok zo’n 350.000 bezoekers en duurde vier dagen.

Sail Academy Den Helder is opgericht om ervoor te zorgen dat jongeren in de leeftijdsgroep van 15 t/m 27 jaar de kans krijgen actief deel te nemen aan het evenement. Zij zijn en worden betrokken bij de vele taken die de organisatie in de voorbereiding en uitvoering van dit grote evenement heeft. Dit kan van alles zijn, van een stage of een opdracht voor een opleiding tot een verrijkende ervaring als vrijwilliger.

Zie voor meer informatie: https://www.saildenhelder.nl

 

Aangesloten opleidingen

Tijdens Sail Den Helder 2017 werkten jonge talenten van alle niveaus (middelbare school, mbo, hbo en wo) nauw samen om het evenement tot een groot succes te maken. Van de ruim 700 betrokken jonge talenten volgde de helft een mbo-studie variërend van Marketing & Communicatie tot Zorg & Welzijn.

Daarnaast zijn er ruim 100 hbo- en wo-studenten verantwoordelijk geweest voor de nodige research en het uitwerken van complexe (nautische) vraagstukken. Tot slot zijn er ruim 300 jonge talenten als vrijwilliger werkzaam geweest voor Sail Den Helder.

Zie voor meer informatie: https://www.saildenhelder.nl/crew-wanted

Sail Academy Den Helder in beeld

Behaalde resultaten 2017

772

Jonge talenten

353

mbo-studenten

25

hbo-studenten

77

wo-studenten

317

middelbare scholieren

4

als (afstudeer)stagiairs

120

in projectgroepen

224

in klassen

424

als vrijwilligers

11

betrokken opleidingen

33

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Behaalde resultaten 2023

721

Jonge talenten

194

mbo-studenten

221

hbo-studenten

249

middelbare scholieren

11

als (afstudeer)stagiairs

164

370
in projectgroepen

252

in klassen

29

betrokken opleidingen

83

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Hoi! Wij zijn Julia (General Manager), Isa (Account manager), Justin (Creative manager), Dani (marketing manager). Samen vormen wij team Branded! Wij zitten alle vier in het tweede jaar van de studie Creative Business bij Inholland Haarlem. Het team staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, diversiteit, creativiteit en doelgerichtheid en verheugen ons op de samenwerkingen met Sail Den Helder 2023.

Wij hopen tijdens dit project meer te leren over hoe we goed kunnen communiceren en hoe we het beste ons leiderschap kunnen tonen. Daarnaast hopen we tijdens de samenwerking te leren hoe het nou is om met een echte organisatie samen te werken. Daarbij willen we dan leren hoe we een goed netwerk kunnen opbouwen met de verschillende partijen die betrokken zijn of raken tijdens het evenement en onze samenwerking

Wij zullen een crewprogramma bedenken en realiseren voor de trainees die aan boord zijn van de Tall Ships die in 2023 de haven van Den Helder binnen zullen komen varen. We zullen een sportief maar ook cultureel programma bedenken voor de 15 tot en met 25 jarige crewleden. Wij hopen voor hun een onvergetelijk programma neer te zetten en hun een fijne tijd te geven door middel van ons programma.

“Met mijn creativiteit, nieuwsgierigheid en enthousiasme, gecombineerd met mijn inzicht in duurzaamheid benader ik nieuwe uitdagingen vol vertrouwen.”

Hoi! Mijn naam is Casper Polhaar, ik ben vierdejaars student bij de opleiding Tourism Management bij Inholland Haarlem. De aanleiding voor mij om Tourism Management te studeren, was het brede scala aan onderwerpen dat behandeld wordt. Niet alleen het ontwikkelen van toeristische producten wordt behandeld, maar ook duurzaamheid, marketing, sociaal verantwoord ondernemen en nog een aantal andere onderwerpen.

Met mijn creativiteit, nieuwsgierigheid en enthousiasme, gecombineerd met mijn inzicht in duurzaamheid benader ik nieuwe uitdagingen vol vertrouwen.

Mijn opdracht voor Sail Den Helder is om kritisch te kijken naar de gemaakte stappen om te verduurzamen en vervolgens te beoordelen hoe we voor de volgende editie nóg duurzamer kunnen worden.

Tijdens het uitvoeren van mijn opdracht heb ik al veel eigen onderzoek kunnen doen, waardoor ik veel te weten ben gekomen over de organisatie en de wensen voor een mogelijk product dat ik kan gebruiken om mijn bevindingen mee te delen. Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.

Sail Den Helder spreekt mij als opdrachtgever aan, omdat ik al eerder Sail evenementen heb bezocht in IJmuiden en daar altijd erg enthousiast over was. Sail biedt de kans om de machtige driemasters en robuuste marineschepen die normaal gesproken alleen vanuit de verte te zien zijn, van dichtbij te bewonderen.

Mijn hoop is met mijn skills en enthousiasme een nieuwe kijk te kunnen bieden op duurzaamheid binnen de Sail Den Helder organisatie en zo te helpen dit prachtige evenement in de toekomst weer naar Den Helder te brengen.

“Een ontwerp bedenken voor de kleding van vrijwilligers en merchandise voor bezoekers!”

Hoi! Wij zijn Mauro, Keanu, Daan, Milai en Nilshendy! Wij zijn derdejaars leerlingen van het VMBO aan Scholen aan Zee.

We hebben een aantal weken gewerkt aan een ontwerp voor de kleding voor vrijwilligers en bezoekers van Sail Den Helder 2023. We zijn trots op ons ontwerp en we vonden het leuk om te leren hoe we met Photoshop beter foto’s konden bewerken. Dit hielp ons bij het maken van de ontwerpen. We vonden het wel leuk om dit te doen, maar niet per se voor herhaling vatbaar. Of wij de kleding zouden kopen als ons design gekozen wordt? Nee, maar we zouden het wel leuk vinden als we het gewoon zouden krijgen ;). We hebben er natuurlijk zelf ook erg hard aan gewerkt!

We hopen dat ons ontwerp wordt gekozen en dat we tijdens Sail Den Helder 2023 iedereen in die kleding zien lopen. Daar zouden we heel trots op zijn!

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn