Studenten verjongen de Wereldhavendagen

Ontstaan Wereldhavendagen Academy

In 2016 startten we een pilot met twee projectgroepen studenten die meedachten over een nieuw concept voor de Rijnkade en die radio maakten tijdens het evenement. Inmiddels zijn er drie edities van de Wereldhavendagen gedraaid waarbij studenten een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontwikkelen en uitvoeren van concepten die het evenement versterken en/of beter laten aansluiten op nieuwe doelgroepen en in het ondersteunen van de organisatie als (afstudeer)stagiair. Jonge talenten krijgen het hele jaar door de kans om mee te draaien bij de voorbereiding en uitvoering van de Wereldhavendagen en zo relevante werkervaring op te doen.

 

Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen is een jaarlijks maritiem evenement in de haven en het centrum van Rotterdam. Er zijn spectaculaire demonstraties op de kade en het water, er kunnen schepen bezichtigd worden en er gaan interessante excursies de haven in. Drie dagen lang presenteren bedrijven zich aan het publiek en is er volop beweging op het water. Leer onder andere meer over de beroepen, nieuwe technologieën en de complexe logistiek van de Rotterdamse haven en kom meer te weten over de ambities voor schoonste haven ter wereld.

Meer weten over de Wereldhavendagen? http://www.wereldhavendagen.nl

 

Inholland Radio

Inholland Radio Rotterdam is een campusradiozender voor alle studenten. Het maakt dus niet uit welke opleiding je doet, iedereen die geïnteresseerd is in het maken van radio is van harte welkom om een steentje bij te dragen. Daarom bestaat Inholland Radio Rotterdam onder begeleiding van Rutger Boxhoorn uit allemaal verschillende studenten, met verschillende opleidingen die gemotiveerd zijn om het radiostation te runnen. Zij doen dit allemaal buiten hun rooster om en krijgen hier geen cijfer voor. Prachtig toch!

Afgelopen Wereldhaven dagen hebben wij Inholland radio Rotterdam samengewerkt met de organisatie van de Wereldhavendagen. Hierbij is er keihard gewerkt om er een online editie van de Wereldhavendagen te maken. Dit hebben wij gedaan door op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 live radio te maken vanuit het nieuwe Luxor Theater en op zaterdag hebben wij ook nog van 14.00 tot 17.00 het radioprogramma gevuld bij radio Rijnmond. Tijdens het evenement hebben veel verschillende studenten meegewerkt om er iets moois van te maken. Er is gewerkt aan reportages, editing, redactie en produceren. Ook was er een gastvrouw en een gastheer aanwezig om alle  bezoekers de weg te wijzen in het Nieuwe Luxor Theater.

Er is vooraf aan het evenement ook veel werk geleverd. Studenten zijn in hun zomervakantie op pad geweest als verslaggever om reportages te maken over verschillende bedrijven. Daarnaast hebben zes studenten en Rutger Boxhoorn alles geregeld en ervoor gezorgd dat de twee dagen soepeltjes zijn verlopen. Wij zijn ontzettend blij en trots dat wij met elkaar dit resultaat hebben mogen neerzetten. Iedereen vond het leuk en we hebben er zeker heel veel van geleerd.

Meer weten over Inholland Radio? https://www.inholland.nl/nieuws/beleef-de-wereldhavendagen-live-met-inholland-radio/

 

Aangesloten opleidingen

Al meer dan 2.500 jonge talenten zijn betrokken geweest bij de Wereldhavendagen Academy. Ruim 1.100 hbo-studenten van 24 verschillende studierichtingen van drie verschillende hogescholen zijn al van onschatbare waarde geweest voor de Wereldhavendagen. De mbo-studenten van het en Albeda zijn met name tijdens de Wereldhavendagen onmisbaar. Zij maken door middel van hun praktijkkennis en werkervaring een succes van de Wereldhavendagen. Daarnaast hebben de mbo-studenten ook tijdens de voorbereiding nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verliep.

Meer weten over de Academy? https://wereldhavendagen.nl/academy/

Wereldhavendagen in beeld

Behaalde resultaten

2452

Jonge talenten

1346

mbo-talenten

1104

hbo-talenten

2

wo-talenten

24

als (afstudeer)stagiairs

662

in projectgroepen

1600

in klassen

144

als vrijwilligers

3

als snuffelstagiairs

35

betrokken opleidingen

154

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Wij zijn Jesse, Joyce, Fabienne, Lisa en Emre, tweedejaars studenten Creative Business. Als team Atmosphereal staan wij voor realistisch denken, een positieve mindset, energie en gezelligheid. Wij zullen ons bezighouden met een opdracht voor de jubileumeditie van de Wereldhavendagen.

Hoi! Ik ben Robin van der Graaf en ik studeer aan de opleiding Creative Business. Ik belandde bij Inholland Radio vanwege mijn passie voor radio. Toen ik twee jaar geleden hoorde dat er mogelijkheden waren om bij Inholland radio te maken, raakte ik snel enthousiast.

Ik vond het geweldig om radio te maken tijdens de Wereldhavendagen. Het was een soort chaotische snelkookpan van voorbereiden, maken en bedenken. Als alles dan samenkomt en het lukt zoals gehoopt, geeft dat echt een geweldig gevoel. Mijn hoogtepunt van dit weekend was het besef dat al het werk dat ik en de team erin gestoken hadden, gedurende de afgelopen tijd, had bijgedragen aan een succesvol evenement. Maar ook de reportage die we opnamen in de kelder van de Erasmusbrug was een hoogtepunt voor mij.

Met deze editie heb ik meer geleerd over hoe je een radioprogramma moet aansturen. Ook kon ik mijn netwerk verder uitbreiden en ben ik trots op wat we hebben neergezet!

Hoi! Wij zijn Kevin, Tarek, Albert, Lianne, Simone en Yoica. Wij zijn allemaal tweedejaars communicatie studenten aan Hogeschool Inholland Rotterdam. Wat onze opleiding zo leuk maakt is dat wij het hele jaar door voor opdrachtgevers mogen werken om zo geleerde theorie toe te kunnen passen op relevante vraagstukken. Hierdoor kunnen wij al tijdens onze opleiding veel ervaring op doen.

Eén van deze opdrachtgevers was de Wereldhavendagen, met een ontzettend uitdagend project. Wij mogen namelijk de customer journey en after experience van bezoekers in kaart brengen om adviezen op te stellen om bezoekers voor de editie van 2024 op te warmen.

Tijdens dit project willen wij graag leren hoe een customer journey voor een brede doelgroep opgesteld moet worden, en hoe je dit kunt gebruiken om te verbeteren. Daarnaast willen we leren hoe je interviews intensief en gedetailleerd kunt analyseren.

“Een stage biedt niet alleen de kans om kennis op te doen, maar ook de vrijheid om je creativiteit te ontplooien en je eigen stempel door te drukken.”

Hoi! Ik ben Aaliyah Vilchez en ik studeer aan de opleiding Business Studies. Mijn betrokkenheid bij de Wereldhavendagen Academy begon met een opdracht die ik vorig schooljaar voor SAIL Amsterdam heb uitgevoerd, waardoor ik in contact kwam met het team van A Bunch of Choices. Ik werd direct enthousiast en had de wens om stage te lopen bij dit team. Echter, door mijn verhuizing naar Rotterdam hebben ze me in contact gebracht met hun collega, de projectcoördinator van de Wereldhavendagen Academy. Zo kwam ik uiteindelijk aan deze stageplek.

Tijdens mijn stage heb ik veel vrijheid ervaren om creatief aan de slag te gaan met het creëren van content en het beheren van de social media kanalen voor zowel de Wereldhavendagen Academy als A Bunch of Choices. Daarnaast ben ik bezig met het onderzoeken van hoe de Academy van meer toegevoegde waarde kan zijn voor de betrokken studenten.

Hoi! Ik ben Daniël Horsten en ik studeer Creative Business bij Inholland Rotterdam. Ik behoor tot het kernteam van Inholland Radio voor de Wereldhavendagen. Grappig genoeg ben ik in 2020 door de Wereldhavendagen bij Inholland Radio beland, en nu, drie jaar later, heb ik de kans om radio voor het evenement mede te organiseren.

Mijn taken bij Inholland Radio zijn gevarieerd, maar ik focus voornamelijk op gastheerschap en crewplanning. Mijn hoogtepunt van dit weekend was het presenteren van 3.5 uur radio en het maken van een boeiende rapportage over de duikactiviteiten.

Tijdens deze editie heb ik niet alleen meer geleerd over evenementenplanning, maar ook de mogelijkheid gekregen om met professionele technieken te werken en mijn netwerk verder uitbreiden.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn