Studenten verjongen de Wereldhavendagen

Ontstaan Wereldhavendagen Academy

In 2016 startten we een pilot met twee projectgroepen studenten die meedachten over een nieuw concept voor de Rijnkade en die radio maakten tijdens het evenement. Inmiddels zijn er drie edities van de Wereldhavendagen gedraaid waarbij studenten een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontwikkelen en uitvoeren van concepten die het evenement versterken en/of beter laten aansluiten op nieuwe doelgroepen en in het ondersteunen van de organisatie als (afstudeer)stagiair. Jonge talenten krijgen het hele jaar door de kans om mee te draaien bij de voorbereiding en uitvoering van de Wereldhavendagen en zo relevante werkervaring op te doen.

 

Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen is een jaarlijks maritiem evenement in de haven en het centrum van Rotterdam. Er zijn spectaculaire demonstraties op de kade en het water, er kunnen schepen bezichtigd worden en er gaan interessante excursies de haven in. Drie dagen lang presenteren bedrijven zich aan het publiek en is er volop beweging op het water. Leer onder andere meer over de beroepen, nieuwe technologieën en de complexe logistiek van de Rotterdamse haven en kom meer te weten over de ambities voor schoonste haven ter wereld.

Meer weten over de Wereldhavendagen? http://www.wereldhavendagen.nl

 

Inholland Radio

Inholland Radio Rotterdam is een campusradiozender voor alle studenten. Het maakt dus niet uit welke opleiding je doet, iedereen die geïnteresseerd is in het maken van radio is van harte welkom om een steentje bij te dragen. Daarom bestaat Inholland Radio Rotterdam onder begeleiding van Rutger Boxhoorn uit allemaal verschillende studenten, met verschillende opleidingen die gemotiveerd zijn om het radiostation te runnen. Zij doen dit allemaal buiten hun rooster om en krijgen hier geen cijfer voor. Prachtig toch!

Afgelopen Wereldhaven dagen hebben wij Inholland radio Rotterdam samengewerkt met de organisatie van de Wereldhavendagen. Hierbij is er keihard gewerkt om er een online editie van de Wereldhavendagen te maken. Dit hebben wij gedaan door op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 live radio te maken vanuit het nieuwe Luxor Theater en op zaterdag hebben wij ook nog van 14.00 tot 17.00 het radioprogramma gevuld bij radio Rijnmond. Tijdens het evenement hebben veel verschillende studenten meegewerkt om er iets moois van te maken. Er is gewerkt aan reportages, editing, redactie en produceren. Ook was er een gastvrouw en een gastheer aanwezig om alle  bezoekers de weg te wijzen in het Nieuwe Luxor Theater.

Er is vooraf aan het evenement ook veel werk geleverd. Studenten zijn in hun zomervakantie op pad geweest als verslaggever om reportages te maken over verschillende bedrijven. Daarnaast hebben zes studenten en Rutger Boxhoorn alles geregeld en ervoor gezorgd dat de twee dagen soepeltjes zijn verlopen. Wij zijn ontzettend blij en trots dat wij met elkaar dit resultaat hebben mogen neerzetten. Iedereen vond het leuk en we hebben er zeker heel veel van geleerd.

Meer weten over Inholland Radio? https://www.inholland.nl/nieuws/beleef-de-wereldhavendagen-live-met-inholland-radio/

 

Aangesloten opleidingen

Al meer dan 900 jonge talenten zijn betrokken geweest bij de Wereldhavendagen Academy. Ruim 500 hbo-studenten van 12 verschillende studierichtingen van drie verschillende hogescholen zijn al van onschatbare waarde geweest voor de Wereldhavendagen. De mbo-studenten van het en Albeda zijn met name tijdens de Wereldhavendagen onmisbaar. Zij maken door middel van hun praktijkkennis en werkervaring een succes van de Wereldhavendagen. Daarnaast hebben de mbo-studenten ook tijdens de voorbereiding nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verliep.

Meer weten over de academy? https://wereldhavendagen.nl/academy/

Wereldhavendagen in beeld

Behaalde resultaten

1786

Jonge talenten

830

mbo-talenten

955

hbo-talenten

1

wo-talenten

20

als (afstudeer)stagiairs

525

in projectgroepen

1097

in klassen

144

als vrijwilligers

3

als snuffelstagiairs

35

betrokken opleidingen

116

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Interview jong talent

“Werken voor de Wereldhavendagen, dat is een kans die wij niet laten liggen!”

 Wij zijn Julia de Hek en Tim van den Hoek, beide inmiddels vierdejaars student aan de Hogeschool Inholland in Rotterdam. Vanuit onze opleiding Media en Entertainment Management hebben wij een passie voor het maken van video’s. Via René Blom van de Wereldhavendagen Academy zijn wij in contact gekomen met de organisatie van de Wereldhavendagen. Ons werd gevraagd om de nieuwe trailer te maken voor de lancering van het thema van dit jaar en dat wilde wij maar al te graag doen.

De samenwerking met de Wereldhavendagen is prettig, want wij hebben de vrijheid om met creatieve ideeën te komen. Wij vinden het gaaf om te zien dat een organisatie zoals de Wereldhavendagen vertrouwen heeft in studenten en deze de kans biedt om te werken voor zo’n groot en bekend evenement. De organisatie van de Wereldhavendagen is tevreden met de samenwerking en heeft ons inmiddels gevraagd voor een volgende opdracht!

Voor ons heeft deze samenwerking ook veel waarde, want met deze opdracht kunnen wij bouwen aan ons portfolio. Wij hebben namelijk de ambitie om door te groeien met VÄNNER Producties, ons videoproductiebedrijf. De naam VÄNNER is Zweeds voor ‘vrienden’ en aangezien wij al sinds het tweede jaar van de middelbare school bevriend zijn, vonden wij het een passende merknaam.

Interview jong talent

Hoi, ik ben Tatum Dingemans, een enthousiaste studente aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Creative Business. Tot eind januari 2021 zal ik stagelopen bij A Bunch of Choices. Sinds ik klein ben, heb ik al interesse voor de mediawereld, vandaar dat ik ook heb gekozen voor de opleiding Creative Business. Ik vind het interessant om te zien wat mensen beweegt op het gebied van media. Ik breng graag tijd door op social media. Het maken, bekijken, plaatsen en analyseren van content vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik vind het dan ook super dat ik deze taken op mij mag nemen tijdens mijn stageperiode. Mijn drijfveer is om mensen te inspireren en te motiveren, dat vind ik ontzettend mooi om te doen. Eind 2018/begin 2019 heb ik mogen werken aan een vraagstuk voor SAIL2020, zo ben ik in contact gekomen met A Bunch of Choices. Ik vind het fijn om na 2 jaar weer terug te zijn! Naast mijn opleiding, vind ik het leuk om in mijn vrije tijd sieraden te maken, te dansen en in de zomermaanden om op het water te zijn met mijn ouders en onze sloep.

 

Interview jong talent

Mijn naam is Vince van Dalen en ik ben een Media & Entertainmentmanagement student bij de Hogeschool Inholland Rotterdam. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik een passie voor evenementen heb ontwikkeld. Deze passie is ontstaan doordat ik energie krijg van mensen die met een lach op hun gezicht rondlopen op evenementen. Daardoor zie je dat de mensen het naar hun zin hebben.

Wonend in Rotterdam en vroeger regelmatig als bezoeker bij de Wereldhavendagen te vinden, twijfelde ik geen moment om de kans te pakken om stage te lopen bij deze organisatie. Om deel te zijn van het team dat een van de grootste evenementen van Nederland jaarlijks organiseert, is iets bijzonders.

Door de aparte periode waarin we zijn beland, is de start anders dan vooraf was gepland. Veel videobellen, een aangepaste vorm van het evenement en elkaar pas na weken begonnen te zijn in levenden lijve te zien, zijn enkele voorbeelden waardoor deze stageperiode toch wel anders is. Gelukkig verloopt de communicatie goed en kan ik bijdragen aan een vernieuwde vorm van het evenement.

Tot slot was ik bij de 40ste editie van de Wereldhavendagen in 2017 betrokken bij Inholland Radio, de officiële radiozender van de Wereldhavendagen. Het is dus heel leuk dat dit project dit jaar weer terugkomt!

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn