Zeehavendagen Academy Amsterdam verbindt jong talent met Zeehavendagen Amsterdam

Het evenement

In de zomer van 27 t/m 30 juni 2024 vindt de derde editie plaats van de Zeehavendagen Amsterdam. Het evenement wordt natuurlijk gehouden in Amsterdam, maar er zullen ook activiteiten plaatsvinden in Zaandam en IJmuiden. 

 

Gedurende het evenement en voorafgaand daaraan worden jongeren en opleidingen uit de regio nadrukkelijk betrokken, onder andere door middel van (afstudeer)stages en opdrachten. Het doel is om zo veel mogelijk jongeren te verbinden met het evenement en haar partners.

Zie voor meer informatie: https://zeehavendagenamsterdam.nl

Behaalde resultaten 2024

24

Jonge talenten

4

mbo-studenten

20

hbo-studenten

4

als (afstudeer)stagiairs & trainees

20

in projectgroepen

Verhalen van jonge talenten

Van ruige golven naar smooth sailing

Wij (Yasmin, Kevin, Thea en Sem) zijn eerstejaars communicatiestudenten aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Onze opdracht was om een communicatiestrategie te schrijven om jongeren naar het Java-eiland te trekken tijdens de Zeehavendagen. Voor onze opdracht voor de Zeehavendagen hebben wij onze krachten gebundeld onder de naam Havenbuddies. We weten allemaal veel van TikTok en hebben interesse in grappige marketingvideo’s hierdoor zijn wij de perfecte groep om dit vraagstuk op te lossen.

In het begin hadden we veel vragen over de opdracht. Na de briefing op het kantoor van de Zeehavendagen hadden we een goed idee van wat het evenement inhoudt, en kregen we de motivatie om echt een mooie strategie met concepten te ontwikkelen. Dat was een goed teken, omdat wij zelf de doelgroep zijn. Hierdoor werd de opdracht helemaal duidelijk: onze taak was mensen laten inzien hoe wij de Zeehavendagen zien en hoe gaaf het evenement is voor jong en oud.

Het leukste moment van de opdracht was het presenteren van onze eerste concepten. Hoe vreemd ze ook leken, de opdrachtgever zag in dat deze zouden werken. Ze waren zo enthousiast dat we de lat wel erg hoog hadden gelegd voor de rest van de opdracht.

Wat we meenemen uit deze opdracht is het lef om “cringe” en een beetje kinderachtige TikToks te presenteren aan de opdrachtgever als dit aansluit op de doelgroep. De opdrachtgever was heel tevreden met de creatieve oplossingen die we gaven voor het probleem van de organisatie. We zijn trots op het uiteindelijke resultaat en zullen erbij zijn om te helpen met het uitvoeren van de ideeën tijdens het evenement.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn