SAIL Academy verbindt jong talent met SAIL Amsterdam

Ontstaan

Eind 2013 startten we onze eerste Academy bij het grootste gratis publieksevenement van Nederland, SAIL Amsterdam. SAIL wilde destijds heel graag van binnenuit verjongen en nauwer en intensiever samenwerken met (Amsterdams) onderwijs op diverse niveaus. SAIL Academy werd opgericht om alle partijen te verbinden en kansen te creëren voor jong talent, onderwijs én de SAIL-organisatie.

Sinds onze start zijn door onze inspanningen honderden studenten van (met name) mbo- en hbo-niveau, maar ook werkzoekenden en trainees betrokken geweest bij de voorbereidingen en uitvoering van SAIL Amsterdam 2015.

De twee jaar in aanloop naar SAIL 2020 werkten meer dan 600 jonge talenten van allerlei disciplines en niveaus mee aan de voorbereidingen van SAIL Amsterdam 2020. Ze ontwikkelden creatieve concepten, maakten plannen, brachten veel energie, stelden kritische vragen én ze waren onmisbaar in het team van SAIL naast alle experts met veel ervaring. Het evenement in 2020 kon helaas niet doorgaan, maar ondanks dat is er veel ruimte geweest voor een van de kernwaarden van SAIL, talentontwikkeling. De precieze resultaten zijn hieronder te vinden.

 

SAIL Amsterdam 2015 en 2020

SAIL is, met het decor van de internationale Tall Ships, het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJ-haven.

Zie voor meer informatie: www.sail.nl

 

Aangesloten opleidingen

SAIL Academy heeft ondertussen al meer dan 1500 jonge talenten de kans geboden om zich tijdens en in de aanloop naar SAIL verder te ontwikkelen. Jonge talenten van alle denkbare niveaus/opleidingen hebben tijdens hun tijd bij SAIL Academy hun eigen draai gegeven aan het meest prestigieuze evenement van Nederland. Met maar liefst 27 verschillende opleidingen is de input van de jonge talenten van onschatbare waarde voor SAIL Amsterdam.

Zie voor meer informatie: https://www.sail.nl/sail-academy/

SAIL Academy in beeld

Behaalde resultaten 2015

837

Jonge talenten

680

mbo-studenten

111

hbo-studenten

8

wo-studenten

5

middelbare scholieren

59

als (afstudeer)stagiairs & trainees

53

in projectgroepen

125

in klassen

30

als snuffelstagiairs

295

als servicemedewerkers

150

in eco-teams

55

als hosts/hostesses

15

als soc media reporters

22

als vrijwilligers

27

werkzoekenden in diverse rollen

6

werkzoekenden bij crew-party

33

werkzoekende jongeren

20

betrokken opleidingen

25

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Behaalde resultaten 2020

657

Jonge talenten

301

mbo-studenten

291

hbo-studenten

70

middelbare scholieren

43

als (afstudeer)stagiairs

208

in projectgroepen

399

in klassen

4

als snuffelstagiairs

26

betrokken opleidingen

94

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Behaalde resultaten 2025

175

Jonge talenten

4

mbo-studenten

171

hbo-studenten

7

als (afstudeer)stagiairs

168

in projectgroepen

26

betrokken opleidingen

72

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Hoi! Ik ben Myrthe van der Weide. Ik ben 18 jaar en ik woon in Purmerend. Vanaf september 2023 tot en met januari 2024 ga ik stagelopen bij SAIL.

Ik zit momenteel in het derde en laatste jaar van de opleiding Media & Redactie aan het ROC van Amsterdam College Noord. Binnen mijn opleiding leer ik (journalistieke) artikelen te schrijven, video’s te maken, het werken met diverse Adobe programma’s, fotograferen en websites bouwen. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat het een mix is van veel verschillende media disciplines. Mijn hobby’s zijn schrijven, tekenen, vormgeven en reizen.

Dit wordt mijn tweede stage. Hiervoor heb ik stagegelopen bij Triple M, Multi Media Makers van Noord. Tijdens deze stage heb ik met het team voor SAIL Academy de nieuwe ‘Look and Feel’ voor de Instagram ontworpen. Ik heb veel geleerd tijdens dit project en vond dit erg leuk om te doen. Daarna heb ik besloten om voor een fulltime stage bij SAIL te solliciteren.

Ik zal mij bij SAIL voornamelijk bezig gaan houden met vormgeven en content creatie. Ik heb veel zin in mijn stage en hoop hier veel dingen te leren.

“Duurzaamheid is geen keuze, maar een verantwoordelijkheid. De SDG’s inspireren ons om te handelen, te veranderen en de wereld positief te beïnvloeden.”

Hoi! Wij zijn Aaliyah, Gilmara, Jamal en Joseph! Wij zijn een groep ambitieuze hbo-studenten van de Hogeschool Inholland Diemen en doen de opleiding Business Studies. De opleiding is de breedste bedrijfskundige opleiding van Nederland. De brede oriëntatie is fijn voor de toekomst, een professional met kennis binnen en buiten onze specialisatie.

Voor SAIL Amsterdam gaan we aan de slag als consultants. De bedoeling is om tijdens het project een bijdrage te leveren aan de toekomst van SAIL. We zijn communicatief sterk, creatief en kunnen doelgericht werken. Verder hebben wij allemaal de ambitie om te groeien als studenten en een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij.

Tijdens dit project gaan we aan de slag met de 17 SDG’s – Sustainable Development Goals – aan de hand van de SDG’s gaan wij kijken hoe SAIL duurzamer kan ondernemen. Het is dus de bedoeling dat wij als consultants samen met SAIL gaan kijken naar welke SDG’s het meest impactvol zijn voor de onderneming. Wij zullen regelmatig in contact zijn met vertegenwoordigers van SAIL om ervoor te zorgen dat de wensen van SAIL duidelijk en precies gerealiseerd worden.

Net als SAIL zijn wij overtuigd dat duurzaamheid belangrijk is voor de toekomst van het bedrijfsleven in Nederland. Hiervoor willen wij onze kennis en vaardigheden graag inzetten om ervoor te zorgen dat SAIL duurzamer kan ondernemen.

Hoi! Mijn naam is Marenthe Strijbosch, ik ben 23 jaar en ik woon met twee huisgenoten in Diemen. Ik sport dagelijks en ga graag met mijn vrienden op reis, naar restaurants en feesten. Ik volg de opleiding Business Events & Hospitality aan het ROC van Amsterdam, waar ik word opgeleid tot Event Producer. Dit is mijn derde en ook mijn laatste schooljaar van de opleiding.

Sinds mijn middelbare schooljaren werk ik in de horeca, voornamelijk in restaurants. Zo heb ik onder andere gewerkt via een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in feesten en partijen. Het werk past bij mij: ik heb lol in klantcontact, ik heb plezier in service verlenen en ik word steeds beter in het plannen van een evenement en het anticiperen op eventuele wijzigingen. Ik heb bij een groot festival (Dekmantel) een linkerhand mogen zijn van de stagemanager en ik heb ervaring in het werken in een nachtclub sinds vorig jaar.

Door een opdracht, die ik met mijn klas heb mogen doen, ben ik bij SAIL Academy terecht gekomen. Wij waren verantwoordelijk voor het organiseren van de netwerkbijeenkomst. Uiteraard heb ik zelf ook genetwerkt!

Ik zal bij SAIL Academy evenementen gaan organiseren waarbij ik jong talent kan betrekken bij SAIL. Daarnaast zal ik mij ook bezighouden met de sociale media van de Academy, zoals informatieve of enthousiasmerende berichten te plaatsen op Instagram en LinkedIn.

Ik vind het ontzettend gaaf en ben heel trots om een onderdeel uit te mogen maken van een groot evenement als SAIL en ik heb veel zin in om dingen te leren in de aanloop naar de 10de editie!

Hoi! Wij zijn Thomas, Sanne, Daphne en Rosanne en wij zijn vier studenten van de opleiding Food Commerce & Technology aan de Hogeschool Inholland in Amsterdam. Binnen onze studie is veel variatie en zo ook in onze projectgroep.

In het tweede jaar van de studie kan de marketingkant of de technologische kant gekozen worden. Twee van ons zijn tweedejaars technologische studenten, één is een derdejaars technologisch student en het vierde projectlid een marketing student. Door onze verschillende visies en dus kijk op situaties en onderdelen van het project biedt dit veel kansen.

Wij delen dezelfde passie voor voeding en de fascinerende innovatie die daarbij hoort. Door nieuwe trends en de wensen van mensen wereldwijd staat voeding nooit stil. Wij kijken ontzettend uit naar de samenwerking met SAIL Amsterdam en weten zeker dat ons project een mooie toevoeging zal leveren aan de aankomende editie van SAIL.

Wat gaan wij precies doen? Voedselverspilling speelt wereldwijd een enorme rol bij iedereen die met voedsel te maken heeft. Zowel bij de individuele consument als bij bedrijven. Dit geldt niet anders voor SAIL Amsterdam. Voordat er een tweede leven aan voedsel gegeven kan worden, moet er eerst duidelijk zijn welk voedsel nog bruikbaar is en in welke hoeveelheden. De foodkraampjes die in 2025 actief zijn op dit evenement produceren reststromen. Voor deze reststromen is nog geen passende oplossing ontwikkeld. Ons doel is een adviesrapport uit te brengen voor SAIL Amsterdam en bijbehorende relevante stakeholders over mogelijke oplossingen tegen de verwachte voedselrestromen tijdens het evenement in 2025. Dit zullen we doen door onderzoek te doen naar het ‘wat’ (wat is er op gebied van voedsel tijdens SAIL in omloop) en welke voedselreststromen behoren bij SAIL, welke horecagelegenheden in de omgeving zijn betrokken, welke oplossingen zijn er op gebied van het tegengaan van voedselverspilling en wat doen andere evenementen hiertegen.

We zijn zelf ook erg benieuwd naar ons eindresultaat.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn