SAIL Academy verbindt jong talent met SAIL Amsterdam

Ontstaan

Eind 2013 startten we onze eerste Academy bij het grootste gratis publieksevenement van Nederland, SAIL Amsterdam. SAIL wilde destijds heel graag van binnenuit verjongen en nauwer en intensiever samenwerken met (Amsterdams) onderwijs op diverse niveaus. SAIL Academy werd opgericht om alle partijen te verbinden en kansen te creëren voor jong talent, onderwijs én de SAIL-organisatie.

Sinds onze start zijn door onze inspanningen honderden studenten van (met name) mbo- en hbo-niveau, maar ook werkzoekenden en trainees betrokken geweest bij de voorbereidingen en uitvoering van SAIL Amsterdam 2015.

De twee jaar in aanloop naar SAIL 2020 werkten meer dan 600 jonge talenten van allerlei disciplines en niveaus mee aan de voorbereidingen van SAIL Amsterdam 2020. Ze ontwikkelden creatieve concepten, maakten plannen, brachten veel energie, stelden kritische vragen én ze waren onmisbaar in het team van SAIL naast alle experts met veel ervaring. Het evenement in 2020 kon helaas niet doorgaan, maar ondanks dat is er veel ruimte geweest voor een van de kernwaarden van SAIL, talentontwikkeling. De precieze resultaten zijn hieronder te vinden.

 

SAIL Amsterdam 2015 en 2020

SAIL is, met het decor van de internationale Tall Ships, het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJ-haven.

Zie voor meer informatie: www.sail.nl

 

Aangesloten opleidingen

SAIL Academy heeft ondertussen al meer dan 1500 jonge talenten de kans geboden om zich tijdens en in de aanloop naar SAIL verder te ontwikkelen. Jonge talenten van alle denkbare niveaus/opleidingen hebben tijdens hun tijd bij SAIL Academy hun eigen draai gegeven aan het meest prestigieuze evenement van Nederland. Met maar liefst 27 verschillende opleidingen is de input van de jonge talenten van onschatbare waarde voor SAIL Amsterdam.

Zie voor meer informatie: https://www.sail.nl/sail-academy/

SAIL Academy in beeld

Behaalde resultaten 2015

837

Jonge talenten

680

mbo-studenten

111

hbo-studenten

8

wo-studenten

5

middelbare scholieren

59

als (afstudeer)stagiairs & trainees

53

in projectgroepen

125

in klassen

30

als snuffelstagiairs

295

als servicemedewerkers

150

in eco-teams

55

als hosts/hostesses

15

als soc media reporters

22

als vrijwilligers

27

werkzoekenden in diverse rollen

6

werkzoekenden bij crew-party

33

werkzoekende jongeren

20

betrokken opleidingen

25

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Behaalde resultaten 2020

657

Jonge talenten

301

mbo-studenten

291

hbo-studenten

70

middelbare scholieren

43

als (afstudeer)stagiairs

208

in projectgroepen

399

in klassen

4

als snuffelstagiairs

26

betrokken opleidingen

94

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Behaalde resultaten 2025

175

Jonge talenten

4

mbo-studenten

171

hbo-studenten

7

als (afstudeer)stagiairs

168

in projectgroepen

26

betrokken opleidingen

72

onderzoeken, ideeën en producten gerealiseerd

Verhalen van jonge talenten

Silvie Tromp

Mijn naam is Silvie Tromp en ik studeer Leisure & Events Management aan de Hogeschool Inholland. Sinds jongs af aan heb ik al graag de controle en dit uitte zich in het organiseren van diverse uitjes voor mijn familie en vrienden. Ik merkte dat ik plezier had in het organiseren en ik hier graag iets mee wilde doen. Na de havo besloot ik dan ook om met mijn huidige opleiding te gaan beginnen. De eerste twee jaar heb ik met plezier doorlopen. Nu zit ik alweer in mijn derde jaar en mag ik stage lopen bij het grootste nautische publieksevenement van Nederland!

Toen ik over de stageplaats bij SAIL Amsterdam hoorde was ik meteen erg enthousiast en besloot ik om direct te solliciteren. De overgang van het organiseren van kleine uitjes naar het meehelpen bij de organisatie van zo een groot evenement is een uitdaging die ik graag aan ga.

Mijn droom is om later zelf een groot evenement te organiseren. In welke branche ik dit zou willen doen, ben ik nog aan het ontdekken. De kans die ik krijg bij SAIL Amsterdam is een fantastische stap richting het najagen van deze droom. Ik kijk er heel erg naar uit om bij Stichting SAIL Amsterdam ervaring op te doen.

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's en projecten

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn