Stage Wereldhavendagen Academy en A Bunch of Choices

Ben jij een duizendpoot die verschillende werkzaamheden kan oppakken en spring jij graag bij waar het nodig is? Stroomt organiseren door je bloed en denk je graag in oplossingen? Vind je het leuk om (online) te communiceren, maar ook om mensen live bij elkaar te brengen? Wil je graag ervaring opdoen met jonge mensen begeleiden, coachen en in hun kracht zetten? 

Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder! 👇🏻

 

De Wereldhavendagen🚢⚓

De Wereldhavendagen is een jaarlijks maritiem evenement in de haven en het centrum van Rotterdam. Er zijn sensationele demonstraties op de kade en het water, er kunnen schepen bezichtigd worden en er gaan interessante excursies de haven in. Het evenement trekt gemiddeld honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland.

 

Wereldhavendagen Academy📚

Wereldhavendagen Academy matcht studenten aan opdrachten en stages van Stichting Wereldhavendagen. Jonge talenten krijgen het hele jaar door de kans om mee te draaien bij de voorbereiding en uitvoering van de Wereldhavendagen om zo een toffe werkervaring op te doen!

De Wereldhavendagen Academy wordt al sinds 2016 gedraaid door de organisatie A Bunch of Choices in nauwe samenwerking met Stichting Wereldhavendagen. In 2016 begonnen we een pilot met twee projectgroepen. Eén groep dacht mee over een nieuw concept voor de Rijnkade en de andere groep maakte radio tijdens het evenement.

Ondertussen heeft de Wereldhavendagen zeven edities gedraaid waarbij studenten een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontwikkelen en uitvoeren van concepten die het evenement versterken en/of beter laten aansluiten op nieuwe doelgroepen. 

 

A Bunch of Choices🤩

Ontstaan uit de passie voor onderwijs, jongeren, evenementen, het beste uit mensen halen en het creëren van oplossingen door het bij elkaar brengen van partijen, werkt A Bunch of Choices sinds 2013 aan haar missie: “Een landelijk netwerk creëren dat jong talent, onderwijs en (event)organisaties verbindt en versterkt om het beste uit zichzelf te halen”.

Tot nu toe hebben al meer dan 7.354 jonge talenten van 119 verschillende opleidingen de kans gekregen om zich verder te ontwikkelen bij 13 evenementen en 13 organisaties & overheden.

 

Stage👥

Jij wordt onderdeel van het kernteam van Wereldhavendagen Academy. Het kernteam bestaat uit drie medewerkers, die jij dus gaat ondersteunen. Dit kernteam werft & matcht gemotiveerde jonge talenten met de organisatie. Ook zorgt het team ervoor dat jonge talenten die aan een opdracht werken of (afstudeer)stagiair zijn, begeleid en getraind worden door middel van verschillende bijeenkomsten en gesprekken. Verder etaleert de Academy alle jonge talenten op de website van de Wereldhavendagen en social media van de Academy en bieden we kans aan jonge talenten om in aanraking met het netwerk van de Wereldhavendagen te komen. Tot slot wordt er gemeten & geëvalueerd met belangrijke stakeholders: studenten, onderwijs, de Wereldhavendagen en haar partners en ook daar speel je een belangrijke rol in. Dit doe je onder andere door vragenlijsten te sturen en te verwerken, maar ook door mooie visualisaties te maken van behaalde resultaten.

 

Aan welke talenten kan jij werken tijdens je stage bij Wereldhavendagen Academy? 🚀

 • meedenken over een social media strategie en het beheren van de social media kanalen van de Wereldhavendagen Academy;
 • de projectcoördinator helpen met het begeleiden van jonge talenten;
 • bedenken en uitvoeren van concepten voor bijeenkomsten, zoals: een kick-off, inspiratiesessie, masterclass en netwerkbijeenkomst;
 • administratieve taken, zoals: bijhouden van databases, mailtjes opstellen en sturen, etc.

Naast je taken bij Wereldhavendagen Academy, is het mogelijk om je takenpakket uit te breiden met werkzaamheden voor A Bunch of Choices.

 

Aan welke talenten kan jij werken tijdens je stage bij A Bunch of Choices? 🚀

 • meedenken over een social media strategie en het beheren van de social media kanalen;
 • het creëren van content voor de social media kanalen van A Bunch of Choices;
 • meedenken over de communicatie naar externe partijen, zoals de nieuwsbrief;
 • meedenken over de lay-out en teksten op de website;
 • het uitvoeren van communicatieplan, wat recentelijk is gemaakt.

 

Start en duur📅

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde student vanaf eind januari 2024 voor minstens 4 dagen in de week voor een periode van 20 weken. 

 

Is this you? 🤷🏼‍♀️

 • Je toont initiatief
 • Je werkt accuraat
 • Je beschikt over goede Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid
 • Je hebt organisatietalent
 • Je bent bekend met Microsoft Office programma’s (Excel, Word, Powerpoint)
 • Je hebt kennis over social media (en de vormgeving hiervan)
 • Affiniteit met jonge talenten / studenten, onderwijs, de Wereldhavendagen en de haven is een pré

 

Sounds like you? 💥

Stuur je CV met motivatiebrief naar Milica Matkovic milica@abunchofchoices.nl voor 12 januari 2024. We dagen jou uit om je motivatiebrief zo origineel mogelijk te maken! Ga jij de uitdaging aan? Voor meer vragen kun je natuurlijk ook even bellen: 06-39138718

 

Meer weten over de academy? https://wereldhavendagen.nl/academy/

Wereldhavendagen in beeld

Verhalen van jonge talenten

Interview jong talent

“Werken voor de Wereldhavendagen, dat is een kans die wij niet laten liggen!”

 Wij zijn Julia de Hek en Tim van den Hoek, beide inmiddels vierdejaars student aan de Hogeschool Inholland in Rotterdam. Vanuit onze opleiding Media en Entertainment Management hebben wij een passie voor het maken van video’s. Via René Blom van de Wereldhavendagen Academy zijn wij in contact gekomen met de organisatie van de Wereldhavendagen. Ons werd gevraagd om de nieuwe trailer te maken voor de lancering van het thema van dit jaar en dat wilde wij maar al te graag doen.

De samenwerking met de Wereldhavendagen is prettig, want wij hebben de vrijheid om met creatieve ideeën te komen. Wij vinden het gaaf om te zien dat een organisatie zoals de Wereldhavendagen vertrouwen heeft in studenten en deze de kans biedt om te werken voor zo’n groot en bekend evenement. De organisatie van de Wereldhavendagen is tevreden met de samenwerking en heeft ons inmiddels gevraagd voor een volgende opdracht!

Voor ons heeft deze samenwerking ook veel waarde, want met deze opdracht kunnen wij bouwen aan ons portfolio. Wij hebben namelijk de ambitie om door te groeien met VÄNNER Producties, ons videoproductiebedrijf. De naam VÄNNER is Zweeds voor ‘vrienden’ en aangezien wij al sinds het tweede jaar van de middelbare school bevriend zijn, vonden wij het een passende merknaam.

Interview jong talent

Hoi, ik ben Tatum Dingemans, een enthousiaste studente aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Creative Business. Tot eind januari 2021 zal ik stagelopen bij A Bunch of Choices. Sinds ik klein ben, heb ik al interesse voor de mediawereld, vandaar dat ik ook heb gekozen voor de opleiding Creative Business. Ik vind het interessant om te zien wat mensen beweegt op het gebied van media. Ik breng graag tijd door op social media. Het maken, bekijken, plaatsen en analyseren van content vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik vind het dan ook super dat ik deze taken op mij mag nemen tijdens mijn stageperiode. Mijn drijfveer is om mensen te inspireren en te motiveren, dat vind ik ontzettend mooi om te doen. Eind 2018/begin 2019 heb ik mogen werken aan een vraagstuk voor SAIL2020, zo ben ik in contact gekomen met A Bunch of Choices. Ik vind het fijn om na 2 jaar weer terug te zijn! Naast mijn opleiding, vind ik het leuk om in mijn vrije tijd sieraden te maken, te dansen en in de zomermaanden om op het water te zijn met mijn ouders en onze sloep.

Interview jong talent

Mijn naam is Vince van Dalen en ik ben een Media & Entertainmentmanagement student bij de Hogeschool Inholland Rotterdam. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik een passie voor evenementen heb ontwikkeld. Deze passie is ontstaan doordat ik energie krijg van mensen die met een lach op hun gezicht rondlopen op evenementen. Daardoor zie je dat de mensen het naar hun zin hebben.

Wonend in Rotterdam en vroeger regelmatig als bezoeker bij de Wereldhavendagen te vinden, twijfelde ik geen moment om de kans te pakken om stage te lopen bij deze organisatie. Om deel te zijn van het team dat een van de grootste evenementen van Nederland jaarlijks organiseert, is iets bijzonders.

Door de aparte periode waarin we zijn beland, is de start anders dan vooraf was gepland. Veel videobellen, een aangepaste vorm van het evenement en elkaar pas na weken begonnen te zijn in levenden lijve te zien, zijn enkele voorbeelden waardoor deze stageperiode toch wel anders is. Gelukkig verloopt de communicatie goed en kan ik bijdragen aan een vernieuwde vorm van het evenement.

Tot slot was ik bij de 40ste editie van de Wereldhavendagen in 2017 betrokken bij Inholland Radio, de officiële radiozender van de Wereldhavendagen. Het is dus heel leuk dat dit project dit jaar weer terugkomt!

Contact Info

Telefoonnummer
+31(0)6 41 37 04 31

.. en vertel me meer over de Academy's

Volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn